Do komunálních voleb v Českých Budějovicích zamíří Strana zelených a Piráti společně. K nim se připojila dvě politická hnutí – Změna a Klíčové hnutí. Koalice zvolila název SPOLEČNĚ PRO ČESKÉ BUDĚJOVICE.

Lídrem kandidátky je právník Svatomír Mlčoch za SZ, Piráty jako dvojka kandidátky zastupuje třiadvacetiletý Ivo Vlasatý. Změna nominovala Hanu Gabrielovou a Klíčové hnutí Romanu Klimešovou. První pětici doplňuje urbanista a architekt Stanislav Kovář.

logoSpolecneCB_uplneMezi hlavní programové priority patří změny v samosprávě při řízení města. Koalice navrhuje otevřený model komunikace s veřejností (občanské poroty, rozpočet za přímé účasti občanů, místní referendum) a decentralizaci rozhodování.V dopravě podpoří zejména potřeby chodců, cyklistů a uživatelů MHD.

Motto programu „Společně, otevřeně, šetrně“ směřuje k obnovení důvěry mezi občany a jejich zástupci na radnici, která je narušena. Ohleduplný vztah k životnímu prostředí, důraz na čistotu a zdraví města jako celku, jsou stejně důležité, jako zdravé městské finance. Nová generace, kterou představují v koalici jak Piráti tak Změna, klade důraz na transparentní městské hospodaření a využívaní volně přístupných komunikačních zdrojů.

Koalice vydala svoji vlastní tiskovinu pod názvem „Jde to i jinak“ a připravuje spuštění webových stránek na www.spolecnecb.cz.

Kontakty:  Svatomír Mlčoch, mlcoch@cb.gin.cz, tel. 602490682